Bloemenveld: Sidhadorp, Lelystad (2021)

In 2020 zijn we begonnen met het inzaaien van een 2,5 hectare veld die grenst aan onze wijk, het Sidhadorp in Lelystad. In 2021 hebben we de actie vervolgt, dit proces is op deze pagina te zien. Naast het inzaaien zijn we ook gestart met een Tiny Food Forest die aan dit veld grenst.

Een sfeerimpressie van de ontwikkeling hiervan is hieronder te vinden.

April 2021

Het zaaien is begonnen! Lees hier meer over de inzaaidag.

Juli 2021

Een impressie van de bloemen in juli.*

Augustus 2021

Een impressie van de bloemen in augustus.*

 

*Het bloemenveld was dit jaar niet zo een bloemenzee als vorig jaar, hoe komt dat?
Het bloemenveld aan de Larserdreef en het kleine stukje bij de Nieuwe Waterweg deden het goed, maar op het grote veld leek het alsof de gezaaide bloemetjes vrijwel niet aanwezig waren of erg klein.
Helaas hebben we dat ook gezien en hebben veel theorieën gehoord en bedacht wat de oorzaak hiervan kan zijn. De meest voor de hand liggende oorzaken zijn: “de weersomstandigheden waren in het voordeel van de concurrerende planten”, “de batch aan zaad had minder kiemkracht”, “soms heb je dat het ene jaar wel en het andere jaar niet, dat is de natuur”. We vermoedden zelf dat de zwakke kiemkracht van het zaad  van de veldbatch de grootste oorzaak is geweest, omdat de Nieuwe Waterweg en Larserdreef een versere batch zaad hebben ontvangen.
Hierbij willen we nog wel een kanttekening maken dat de intentie waarmee iedereen het grote veld heeft ingezaaid ook zijn bijdrage heeft gehad op de bevordering van de biodiversiteit.